Solidaire Buurt Winkel (SBW) >> NIEUWE OPENINGSUREN 2023

In september 2013 werden in Ekeren de deuren geopend van de eerste solidaire buurtwinkel Solidariteit.eva. Deze nieuwe winkelvorm combineert winkelen en ontmoeten. Het is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen vzw EVA-centrum en vzw Sociaal Winkelpunt.

Solidariteit.eva is een buurtwinkel waar mensen voeding, verzorgings- en huishoudproducten kunnen kopen. Het aanbod wordt aangevuld met bio- en fair trade producten. Wat de solidaire buurtwinkel speciaal maakt, is dat de winkel ook een ontmoetingspunt is waar alle mensen uit de buurt welkom zijn. Tijdens de officiële opening werd het meterschap toegekend aan Cath Luyten en Isabella Levens, een inwoonster van Ekeren.

Solidariteitsprincipe

Solidariteit.eva wil mensen met een laag inkomen aan een betaalbare prijs laten winkelen in een omgeving waar plaats is voor een gezellige babbel of een activiteit. Solidariteit tussen mensen die het moeilijk hebben en mensen met een inkomen uit arbeid of ander inkomen is belangrijk in het kader van armoedebestrijding. De solidaire buurtwinkel richt zich niet alleen op kansengroepen, maar ook op buurtbewoners en sympathisanten uit Ekeren en omgeving, hetzij als vrijwilliger, hetzij als klant van de winkel. Dit concept is uniek in Vlaanderen. De werking is in de eerste plaats in handen van vrijwilligers.

Iedereen is welkom

Iedereen kan winkelen in de solidaire buurtwinkel. Er wordt gewerkt met twee prijsniveaus: een prijs voor mensen die het financieel moeilijk hebben en een gewone marktprijs. Of men van het sociaal tarief kan genieten, wordt bepaald aan de hand van objectieve criteria. Hiervoor wordt samengewerkt met een brede waaier van sociale diensten.

NIEUWE Openingsuren 2023:

Openingsuren 2023 Solidaire buurtwinkel Ekeren 

Di : 14 - 17.45 uur

Do: 10 - 12.00 uur en 14 - 17.45 uur

Vr: 10 - 12.00 uur

Za: 10 - 12 uur.