Marktreglement Kattenbergse rommelmarkt 2022

18-08-2022 14:37
 • Op zondag 4 september 2022 is er een parkeerverbod van 07u00 tot 22.00 u, in de straten  Kattenberg, Molenstraat, Molenaarsstraat, Schutstraat, Patronaatstraat en Frans Lenaertstraat, Oorderseweg (tussen Groot Hagelkruis en Schutstraat).
 • Deze straten worden op zondag 4 september 2022 vanaf 09u00 verkeersvrij gemaakt en dit tot 17u. Ook de parking aan de sporthal en het zwembad de Schinde wordt dan afgesloten. Het is dan ook niet meer mogelijk om in of uit de privé garage of vanop de parking (zwembad) weg te rijden. 
 • Standhouders gaan ermee akkoord dat ze hun standplaats niet opruimen voor 16.45u. Omwille van de veiligheid van de bezoekers is het verboden om voor 17.00u met uw wagen naar uw standplaats te rijden.
 • Op de parking (Oorderseweg/Schutstraat) moet er een doorgang vrijgehouden worden voor de hulpdiensten.
 • Voor de brandveiligheid zijn we verplicht OVERAL 4 meter straatbreedte vrij te laten. Bij het opstellen van hun stand zijn buurtbewoners én standhouders verplicht daar rekening mee te houden.
 • Dit is een niet-overdekte rommelmarkt. De standhouders brengen zelf tafel(s) en stoeltje(s) mee om hun waren uit te stallen.
 • Op vrijdag  02.09.2022, zaterdag 03.09.2022 en maandag 05.09.2022 zal er een beperkt parkeerverbod gelden in de omgeving van het EVA-centrum (Schutstraat, hoek Kattenberg en parking Kattenberg) .
 • De buurtbewoners die zich vooraf ingeschreven hebben (vóór 24 augustus) kunnen een rommelstand voor hun eigen deur plaatsen met een max. van 6 meter. De overige plaatsen worden door de organisatoren aan standhouders toegewezen.

De organisatoren beslissen vrij waar de standhouders zullen staan. Het inschrijvingsgeld is niet terugvorderbaar. Indien de corona maatregelen opnieuw zouden verstrengd worden en we de rommelmarkt niet kunnen laten plaatsvinden, zal het inschrijvingsgeld worden terugbetaald min een administratieve kost van 5 euro.

 • Standhouders die vooraf hebben ingeschreven én betaald, kunnen op vrijdag 2 september en zaterdag 3 september tussen 14 uur en 17 uur hun plaats opvragen in het EVA-centrum of telefonisch op het nummer 03 542 64 13. Op zondag 4 september zal het secretariaat van de rommelmarkt (EVA-centrum Kattenberg 54) vanaf 07u00 open zijn om de overige plaatsen toe te wijzen.
 • Het is niet toegestaan om vòòr 7u00 ’s morgens een stand op te slaan. Op die manier tonen we respect voor de nachtrust van de gastvrije buurtbewoners.
 • Standhouders dienen er rekening mee te houden dat de toegang tot het huis vrij blijft én dat er geen gebruik gemaakt wordt van de vensterbanken. Ook vragen we het nodige respect voor de beplantingen en voortuintjes.
 • Standhouders zijn persoonlijk verantwoordelijk voor de schade aangebracht aan het eigendom van hun standplaats.
 • De buurtbewoners, standhouders, verenigingen en ambivalente handelaars mogen GEEN drank en/of voedsel of snoep verkopen, langs het parcours van de Kattenbergse rommelmarkt, zonder schriftelijke toelating vooraf.
 • Na de rommelmarkt mag er GEEN afval op straat blijven staan. Gezien de strengere richtlijnen vanuit de stad doen wij een oproep bij alle standhouders én buurtbewoners erop toe te zien dat hun plaats netjes achter gelaten wordt. Het achterlaten van restafval op de openbare weg is sluikstorten en dus strafbaar.  
 • De deelnemers aan de rommelmarkt verklaren zich akkoord met het marktreglement. Overtreders worden automatisch uitgesloten van verdere deelname.
 • Standhouders, die hun standgeld hebben betaald, verklaren zich akkoord met het marktreglement en worden een standplaats toegewezen.
 • GDPR of de nieuwe Europese privacywetgeving. Met vzw EVA-centrum zijn wij er ons van bewust dat de relatie die wij hebben met onze buurtbewoners en standhouders er een is op basis van vertrouwen. Gegevens die ons toevertrouwd worden zullen beschermd worden en discreet behandeld. Deze gegevens worden alleen gebruikt in het kader van de organisatie van de rommelmarkten die wij organiseren. Gegevens worden nooit doorgegeven aan derden. We zien het dan ook als onze plicht uw privacy te beschermen. Onze privacyverklaring en een overzicht van uw bewaarde gegevens kunnen opgevraagd worden via info@evacentrum.be